8/3/14

«Euronet 50/50 max»

Συνεχίζονται με επιτυχία οι ενημερωτικές συναντήσεις που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του νησιού που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Euronet50/50max "ξεκλειδώνουμε" τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια».

Η ενημέρωση αφορά την εφαρμογή της μεθοδολογίας του προγράμματος στα σχολεία ενώ παρέχεται στους εκπαιδευτικούς τεχνική υποστήριξη και υλικό για τον τρόπο ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την εξοικονόμηση της ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Προκειμένου να αναπτυχθεί ένα δίκτυο 100 σχολείων στην Κρήτη για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, έχουν ήδη προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται συναντήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου Λασιθίου Χανίων Ρεθύμνου παρουσία στελεχών της Εκπαίδευσης, εκπροσώπων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αιρετών και στελεχών των δήμων.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Euronet 50/50 max» στο οποίο συμμετέχουν 13 χώρες της Ευρώπης, έχει στόχο σε επίπεδο Κρήτης την εξοικονόμηση ενέργειας σε 100 σχολεία και 6 δημόσια κτίρια.

Το πρόγραμμα επίσης παρέχει ανταποδοτικά κίνητρα για την συμμετοχή και συγκεκριμένα το 50% του ποσού που θα εξοικονομηθεί από κάθε σχολείο, λόγω της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, θα διατεθεί στους μαθητές το δε υπόλοιπο το επωφελείται ο φορέας που πληρώνει τους λογαριασμούς πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή ο οικείος Δήμος.

Εκπαιδευτικοί και σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο «Euronet 50/50max» μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Ομάδας Εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης στα τηλ: 2813 410123-124 & 125 καθώς επίσης με την Συντονίστρια του Προγράμματος Δρ Ελένη Χατζηγιάννη (τηλ 2813 410118, email elhatziyanni@crete.gov.gr). Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ με στυλ... οικολογικό!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ;